21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Římské nadělení (římský hrnec)

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
klobása 3 ks
cibule 2 ks
kysané zelí 500 g
anglická slanina 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Římský pekáč namočíme do studené vody cca na 20 minut. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny a vrstvíme plátky syrových brambor, které osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou, dále kolečka cibule, kolečka klobásy a takto střídáme do 3/4 hrnce. Nahoru rozložíme sáček kysaného zelí, přidáme 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, posypeme trochou majoránky a podlijeme 1 dl vody. Pečeme cca 3/4 hodiny.


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...